Partnergroep

Partners en kinderen van Parkinson-cliënten worden vaak geconfronteerd met vragen in de omgang met hun partner/ouder. Vaak krijg je als partner een meer zorgende rol. Deze groep is bedoeld voor mensen met de volgende vragen:

- hoe stem ik af op mezelf en waarom is dat belangrijk in het gesprek met mijn partner/ouder?

- hoe stemmen we in het gesprek op elkaar af?

- hoe stem ik af op de ziekte en het verloop daarvan?

Meestal gaat het in de dagelijkse gang van zaken om je partner. In de medische wereld gaat het meestal (logischerwijs) om hoe je partner met zijn ziekte zo lang mogelijk gezond blijft. Het gaat om medicijnen, om mobiel blijven, om verstaanbaar praten, om… vul zelf maar in.

In deze groep is er alleen maar aandacht voor jou. Je hebt de tijd en ruimte om aandacht te besteden aan jezelf. Hoe ga je zelf om met Parkinson, met de communicatie met je partner/ouder? Wat is veranderd in de communicatie met je partner (maar zeker ook: wat is hetzelfde gebleven!)? Welke ruimte heb je zelf nodig, om in evenwicht te blijven?

Er zijn 6 bijeenkomsten van 2 uur per jaar, waarin de leden van de groep elkaar steunen en ideeën meegeven voor de dagelijkse gang van zaken thuis. Je leert om te blijven afstemmen met je eigen mogelijkheden/behoeften en die van je partner in het contact met elkaar. Want ook als de ziekte vordert, kan dat nog steeds! Je leert om de ruimte voor jezelf op een goede manier te creëren in dat contact, met respect voor jezelf en je partner/ouder. Zodat iedereen een zo optimaal mogelijke kwaliteit van leven houdt!

De groep wordt begeleid door Joyce Walter, logopedist en Parkinsonnet-therapeut en Karin Derks, logopedist en NOBCO-gecertificeerd intuïtief coach. Het proces binnen de groep wordt zodoende optimaal begeleid via de logopedisch-inhoudelijke specialisatie van Joyce en de begeleidende vaardigheden van Karin.

Data ( steeds van 19.00-21.00 uur):

  • dinsdag 11 september 2018
  • dinsdag 13 november 2018
  • dinsdag 15 januari 2019
  • dinsdag 12 maart 2019
  • dinsdag 14 mei 2019
  • dinsdag 25 juni 2019                                                                                                                                                                                                                                                                          Locatie:

Logopedisch Centrum Blerick 

Albert Verweystraat 6

5921 AZ Venlo-Blerick                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Kosten voor 6 keer bedragen 150,- p.p., die je kunt opvoeren bij de aangifte Inkomstenbelasting als ziektekosten. We willen maximaal 12 mensen laten deelnemen, om iedereen genoeg individuele aandacht te kunnen geven. Voordat je deelneemt is er een kostenloze intake, om de wensen en verwachtingen goed in kaart te brengen. De eerste groepsbijeenkomst daarna kun je zien of het iets voor je is. Besluit je om te blijven, dan vragen we je commitment voor de rest van de lopende reeks. De kosten zijn dan rechtevenredig tot het einde van de lopende reeks. In dat geval betaal je deze avond gewoon. Is het niets voor jou, dan is deze avond kostenloos.

Aanmelden of meer info kan via info@logopedischcentrumblerick.nl of 077-3872840